Nu de zomer op zijn eind loopt is het voor velen tijd om de balans op te maken. Is er zonschade? Zijn er donkere verkleuringen? Wanneer de huid te veel zonlicht te verdragen krijgt, kunnen pigmentcellen verstoord raken en er voor zorgen dat een opeenhoping van pigment op een bepaalde plek ontstaat. Pigmentvlekken (hyperpigmentatie) komen vooral voor op het gezicht, decolleté en de handen.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken?
Om pigmentvlekken effectief te kunnen behandelen, is het handig om te weten wat de veroorzakers zijn van deze vlekken.

Hormonen: een zwangerschapsmasker (melasma), is een vorm van hyperpigmentatie door een teveel aan hormonen. Ook anticonceptie of medicijngebruik kunnen deze vorm van hyperpigmentatie veroorzaken.

Te veel blootstelling aan zon: wanneer de huid overmatig wordt blootgesteld aan UV-straling kan zonschade ontstaan. De huid maakt dan te veel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken.

Wondjes/ontstekingen: hierbij kleurt de huid donker als gevolg van littekens door acne en/of puistjes of door wondjes op de huid.

Wat kunnen wij doen om jouw pigmentvlekken aan te pakken?
Een goede behandeling start wat ons betreft bij een goede intake. Daarom analyseren wij jouw huid grondig voordat we overgaan tot een behandeling. Tijdens de intake proberen we de oorzaak van jouw pigmentvlekken te achterhalen. Aan de hand van de uitkomsten van de intake, maken we bij Mo Esthetics een behandelplan op maat om jouw hyperpigmentatie te verminderen.  

Krachtige peeling
Wij beschikken over krachtige peelings die als het ware de bovenste huidlaag verwijderen. Een peeling zorgt ervoor dat de celdeling wordt bevorderd. De bovenste huidlaag schilfert af en neemt het teveel aan oppervlakkig pigment mee. Doordat de  dat huid zichzelf vernieuwt, worden naast hyperpigmentatie ook eventuele fijne lijntjes, en acne littekens verminderd. Daarnaast zorgt een peeling ervoor dat de algehele huidstructuur fijner wordt. Allemaal mooi meegenomen natuurlijk!

Waardevol advies
Naast het behandelen van pigment, werken wij ook preventief. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen! Daarom adviseren wij je altijd om een zonbescherming met spf (ook in de winter!) te gebruiken. Dit voorkomt dat er door UV-stralen nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Daarnaast is er een ingrediënt dat helpt om hyperpigmentatie aan te pakken: Vitamine C. Dit is een antioxidant dat zeer effectief is in het opsporen van vrije radicalen. Vitamine C helpt ook om het natuurlijk afweersysteem van de huid te verbeteren en kan helpen de huid te verdedigen tegen toekomstige oxidatieve stress. Hierdoor wordt de huid van binnenuit én van buitenaf effectief verhelderd. Wij adviseren naast een goede UV bescherming ook om verhelderende producten te gebruiken die Vitamine C bevatten.

Plan een intake in zodat wij een behandelplan kunnen opstellen om jouw pigment aan te pakken.

Recommended Posts