Helaas bestaat er nog geen wondermiddel om huidveroudering te stoppen, maar het vertragen van het huidverouderingsproces is wel mogelijk! En laten wij bij Mo Esthetics daar nu precies de juiste expertise, behandelingen en producten voor in huis hebben!

Vanaf het 20e levensjaar start onze huid gemiddeld met verouderen. Collageen en Elastine worden in mindere mate aangemaakt in de huid, wat resulteert in tekenen van aging. Denk hierbij aan een verslapte huid, fijne lijntjes en pigmentvlekken. Naarmate we ouder worden, wordt onze celdeling trager. Een oudere huid doet er langer over om een cel aan het huidoppervlak te vervangen als een jonge huid. 

Wat gebeurt er precies in het huidverouderingsproces?

De opperhuid (epidermis) wordt steeds dunner. Daarnaast verandert de lederhuid (dermis).  Zo is er een vermindering van aantal bloedvaten in de huid, een vermindering van bindweefsel (collageen) en elastinevezels en een vermindering van het aantal talgklieren en de afname van de functie van de talgklieren.

Door vermindering van elastinevezels verliest de huid zijn elasticiteit. De verouderende huid krijgt dan rimpels. De vermindering en afname van de werking van de talgklieren veroorzaakt een droge huid, wat uiteindelijk ook resulteert in rimpels en lijntjes.

Wat kun je zelf doen om het verouderingsproces te vertragen?

Er zijn een aantal (bekende) dingen die je zelf kunt doen om het verouderingsproces wat af te remmen. Zo is het belangrijk om je huid niet onbeschermd bloot te stellen aan UV straling. Zorg ervoor dat je altijd een product met SPF gebruikt, ook in de winter! Daarnaast is roken ook een boosdoener. Roken en zonlicht brengen behalve de gevaren voor kanker ook snellere veroudering van de huid met zich mee. UV-straling in het zonlicht schaadt het bindweefsel en de elastinevezels. Verder is het van belang om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken en gezond te eten (groenten zorgen voor antioxidanten).

Wat kunnen wij voor jou betekenen op anti-aging gebied

Zoals hierboven besproken zijn er een aantal processen die tekenen van veroudering aantonen. Wij kijken wat jouw huid het meeste nodig heeft. Voor de één is dit een huidverbeterende peeling waarbij we de huid een boost geven en het celvernieuwingsproces stimuleren, voor de ander is dit bindweefsel massage om de verslapping van de huid tegen te gaan.

Onze peelings bevatten natuurlijke zuren die de bovenste huidlaag verwijderen waardoor de jonge huidcellen tevoorschijn komen. Met een peeling kunnen wij rimpels, pigmentvlekken, zonbeschadiging en littekens drastisch verminderen. Wij adviseren je graag over welke peeling geschikt is voor jouw huid. 

Om verslapping van de huid tegen te gaan werken wij met bindweefselmassages. Zowel mechanisch als manueel. Monique is een ster op het gebied van bindweefselmassages. Het bindweefsel heeft veel speciale functies die bijdragen aan de soepelheid van onze huid. In het bindweefsel wordt Hyaluronzuur aangemaakt. Het bindweefsel bevat ook bloedvaten zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden via het lymfestelsel. Tenslotte bevat het collageen, elastische en reticulaire vezels, die zorgen voor elasticiteit, volume en stevigheid. 

Het resultaat van een goede bindweefselmassage? 

  • Opheffing van onderhuidse verklevingen
  • Zichtbare vermindering van cellulite
  • Afbraak van vetafzettingen
  • Verbetering van de huidconditie
  • Minder last van vermoeide benen
  • Versteviging van de huid

Tijdens een intake adviseren we jou graag of manuele of mechanische bindweefselmassage het beste aansluit bij jouw huid wensen.

Recommended Posts