UV stralen zijn erg schadelijk voor de huid. Sterker nog, het is huidverouderings oorzaak nummer 1! Om je huid goed te beschermen tegen UVA én UVB stralen is het belangrijk om een SPF te gebruiken. Niet alleen in de lente en in de zomer als de zon schijnt, maar het gehele jaar door. Ook in de winter als het bewolkt is kunnen de UV stralen zorgen voor huidveroudering, en dan met name de UVA stralen.

Wat betekent SPF?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Een SPF geeft aan hoelang je beschermd in de zon kunt zitten met zonbescherming, voordat er verbranding optreedt. Niet alleen de zonnebrandcrème die je gebruikt, maar ook je huidtype heeft invloed op hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden. 

2 verschillende soorten zonbescherming

Er bestaan twee verschillende typen zonbescherming: producten met een minerale of chemische zonnefilter. Skincare producten met een chemische filter trekken in de huid en worden door de huid geabsorbeerd. Crèmes met een minerale filter leggen een laagje op de huid waardoor UV-stralen weerkaatsen. Beide zonnefilters werken prima!

Maatwerk

Iedere huid is anders en iedereen heeft zo zijn voorkeuren qua zonbeschermingsproducten. Bij Mo Esthetics kijken we graag samen met jou welk product het meest geschikt is voor jouw huid. Aan de hand van een huidanalyse kunnen wij je vertellen wat voor zonnefilter het beste bij jou past. 

Minstens zo belangrijk: de zonnefilter ‘s avonds verwijderen

De basis van een gezonde huid is een schone huid! En daarom is het van belang dat je jouw huid iedere avond (en iedere ochtend) goed reinigt. De zonnefilter dient ‘s avonds verwijdert te worden door middel van een dubbele reiniging. Bij voorkeur start je met een reiniger op oliebasis om onder andere de UV filters te verwijderen. Daarna vervolg je met een cleanser die is afgestemd op jouw huidconditie om het overige vuil van je gezicht te verwijderen. 

Deze 2 stappen bij elkaar, het gebruik van een SPF en het grondig reinigen van je huid, zijn de eerste stap om het huidverouderingsproces te vertragen!

Recommended Posts