Als je bezig bent met het verbeteren van je huid, heb je misschien al wel eens van de bovengenoemde zuren gehoord. Bij Mo Esthetics staat de gezondheid van de huid centraal en daarom gebruiken wij alleen producten met hoogstaande ingrediënten, waaronder verschillende zuren. De zuren zorgen stuk voor stuk voor huidverbetering. Maar welk zuur zet je nu in voor welk huidprobleem? Wij nemen je mee in de wereld van zuren!

Salicylzuur
Salicylzuur is geweldig voor de onzuivere huid, onder andere vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Dit Beta Hydroxyzuur (BHA) is mooi voor het verminderen van puistjes en verstopte poriën en zorgt ervoor dat de celvernieuwing van je huid een boost krijgt. Wij gebruiken dit zuur in onder andere onze acne behandelingen. Wanneer je last hebt van een onzuivere huid of acne adviseren wij over het algemeen product uit de Active Clearing productlijn van Dermalogica. 

Melkzuur
Melkzuur is een Alpha Hydroxyzuur (AHA). Melkzuur gebruiken we tijdens de behandeling vooral bij een droge, gevoelige en kwetsbare huid met een verstoorde barrièrefunctie. Dit doen we omdat vanwege de hydraterende en verhelderende eigenschappen. Melkzuur geeft de celvernieuwing een boost waardoor andere producten beter door de huid kunnen worden opgenomen. Melkzuur beschermt de pH-waarde (zuurmantel) van de huid en doodt organismen die huidklachten kunnen uitlokken, zoals bijvoorbeeld schimmels en gisten. 

Glycolzuur
Glycolzuur is het meest bekende zuur van de alphaydroxyzuren (AHA). Glycolzuur is afkomstig uit suikerriet heeft de kleinste moleculaire structuur van alle zuren. Glycolzuur heeft daardoor heel diep in de huid te binnendringen. Daar verweekt het de ‘lijm’ tussen de huidcellen, waardoor ze afschilferen. Daarnaast zet Glycolzuur de huid weer aan het werk. De cellen onderin de opperhuid maken sneller nieuwe huidcellen aan. Deze gezonde nieuwe cellen bevatten genoeg water, waardoor de huid goed gehydrateerd wordt.

Trichloorazijnzuur (TCA)
Trichloorazijnzuur is een samenstelling afkomstig uit azijnzuur en chloor. Het zuur komt zeer diep in de huid waardoor de aanmaak van collageen en elastine in de lederhuid wordt gestimuleerd. Omdat TCA de lederhuid kan bereiken gebruiken we TCA om diepere huidschade te behandelen, de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. TCA werkt in tegenstelling tot andere zuren niet verwekend op de huidcellen, maar het stolt de eiwitten van de huid en lost de huidcellen op. TCA kan in verschillende concentraties en lagen worden toegepast. Aan de hand van een intake bepalen wij wat voor jouw huid het beste is. 

Wil jij meer weten over wat wij kunnen doen om jouw huid te verbeteren? Plan dan een vrijblijvende huidanalyse in. Wij kunnen dan kijken wat bij jouw huid past en een persoonlijk behandelplan opstellen.

Recommended Posts