De feestdagen staan voor de deur! We hebben nog maar een paar weken te gaan tot Kerst en Oud & Nieuw. Wil jij tijdens de feestdagen een gezonde en stralende huid hebben? Volg dan ons beauty ritueel! Het maximale resultaat uit jouw beauty ritueel halen draait niet alleen om het gebruiken van de juiste producten, ook de volgorde waarin je de producten gebruikt is super belangrijk! We hebben alvast een geheugensteuntje voor je: start altijd met de dunste textuur en sluit af met de dikste. 

Het beauty ritueel van Mo Esthetics ziet er zo uit:
Stap 1: precleanse
We starten met het reinigen van de huid. Zelfs de beste skincare producten kunnen hun werk niet goed indien er nog overtollig talg, make-up of ander vuil op je huid zit. Verwijder alle make-up en vuil van jouw huid met PreCleanse of PreCleanse Balm.
Hoe je dit het beste doet? Pak een kleine hoeveelheid in droge handen en masseer het in op een droge huid om olie en vuil te verwijderen. Maak je handen nat met water en masseer het product in tot een lichte, melkachtige substantie. Spoel daarna je gezicht af met lauwwarm water.

Stap 2: cleanser
We reinigen de huid 2 keer. Bij stap 1 hebben we de huid gereinigd met een cleanser op oliebasis, en nu vervolgen we met een cleanser op waterbasis. Door deze combinatie kan echt al het vuil van de huid worden verwijderd, zodat de huid optimaal schoon wordt. Voor deze tweede reiniging kun je een cleanser gebruiken op waterbasis zoals bijvoorbeeld Special Cleansing Gel of Intensive Moisture Cleanser. 
Hoe je dit het beste doet? Doseer de hoeveelheid ter grootte van een blauwe bes, meng het met water en breng het met je handen aan op je gezicht. Masseer de cleanser goed in en spoel je gezicht vervolgens af met water.

Stap 3: exfoliant
Nu is het tijd om te gaan exfoliëren. Wij kiezen voor een variant die je elke dag kunt gebruiken. Verwijder de dode huidcellen en egaliseer jouw huid met Daily Microfoliant. 
Hoe je dit het beste doet? Meng de hoeveelheid ter grootte van een druif met water en masseer het product in op je gezicht. Spoel je gezicht daarna schoon met water.

Stap 4: toner
Met een toner herstel je de vochtbalans van je huid en verbeter je het opnamevermogen van de huid. Wij zijn fan van de Multi-Active Toner, maar je kunt natuurlijk ook een andere toner kiezen die bij jouw huidtype/conditie past.
Hoe je een toner het beste gebruikt? Spray 3 tot 4 pompjes gelijkmatig over je gezicht en houd je ogen gesloten.

Stap 5: moisturizer
Bescherm jouw huid tegen invloeden van buitenaf met een moisturizer die aansluit op jouw huidtype én huidconditie. Voorkom vroegtijdige huidveroudering door altijd af te sluiten met een SPF. Als jouw moisturizer al een SPF bevat, is dit de laatste stap. Bevat jouw moisturizer nog geen SPF, dan raden we je aan om nog een losse SPF aan te brengen, zoals bijvoorbeeld de Solar Defense Booster SPF50.
Hoe je jouw moisturizer het beste aanbrengt? Breng een royale hoeveelheid aan en masseer de moisturizer met ronddraaiende bewegingen in je huid. Als je kiest voor een moisturizer zonder SPF, meng dan een losse SPF met jouw moisturizer voor optimale bescherming.

Stapje verder?
Hierboven hebben we het basis beauty ritueel beschreven voor een gezonde en stralende huid. Wil je jouw nog een stapje verder gaan? Gebruik dan ook een dagelijks een oogcrème en een serum. Een oogcrème is zeer belangrijk om het huidverouderingsproces rondom de ogen zo veel mogelijk te remmen. De serums die wij verkopen bevatten zeer actieve ingrediënten om jouw huid de gewenste boost te geven. Je kunt de serums doelgericht gebruiken op probleemzones of mengen met een moisturizer of masker. Maskers zijn een ideale aanvulling op jouw beauty ritueel en helpen bij het oplossen van huidproblemen. Verder adviseren we je om genoeg water te drinken (minimaal 2 liter per dag) en regelmatig een SPF aan te brengen gedurende de dag, ook zeker in de winter!

Je bent van harte welkom bij ons!
Uiteraard zijn alle genoemde producten bij ons in de salon te koop. Wil je weten welke cleanser, toner en moisturizer het meest geschikt zijn voor jouw huid? Kom dan vrijblijvend bij ons langs. We analyseren jouw huid graag uitgebreid en vertellen je graag welke producten je het beste kunt gebruiken om jouw huid een boost te geven zodat je met een stralende huid de feestdagen door kan!

Recommended Posts