Nu we midden in de lockdown zitten is een bezoekje aan onze salon voor een heerlijke behandeling helaas even niet mogelijk. Maar dat betekent niet dat je jouw huid geen boost kunt geven! Met ons stappenplan geef jij jouw huid thuis een mini behandeling waar je huid sowieso van zal opknappen.

1. Creëer tijd voor jezelf 
Sluit jezelf op in de badkamer en neem wat extra tijd voor deze behandeling. Zet lekkere muziek op zodat je helemaal kunt ontspannen!

2. We starten met reinigen
Een belangrijke stap van iedere behandeling is het grondig reinigen van de huid. Om er zeker van te zijn dat jouw huid echt goed schoon is, reinig je de huid twee keer. Wij adviseren om de precleanse of precleanse balm te gebruiken, en vervolgens een cleanser die bij jouw huidtype/conditie past. Spoel je huid na het reinigen af met lauw water. 

3. Tijd om te exfoliëren
Door regelmatig te exfoliëren worden producten beter door de huid opgenomen, wordt celvernieuwing gestimuleerd en worden onzuiverheden tegengegaan. Er zijn grofweg twee verschillende vormen van exfoliatie: mechanisch en chemisch. De meest bekende variant is de mechanische, en wordt ook wel scrub genoemd. Ieder type werkt op zijn eigen manier en heeft voordelen. Chemische exfolianten zijn vooral geschikt voor de gevoelige huid en wanneer je last hebt van acne. Mechanische exfolianten kun je gebruiken als je een normale of vette huid hebt. Neem even de tijd om jouw huid op een zachte manier te exfoliëren. Spoel je huid daarna goed af met water, behalve als je een leave-on exfoliant hebt gebruikt zoals bijvoorbeeld de Daily Resurfacer. 

Dit zijn momenten waarop je beter niet kunt exfoliëren en je deze stap beter even over kunt slaan:

  • bij zonverbranding.
  • na het harsen.
  • bij wondjes en schaafplekjes.
  • bij een zeer gevoelige huid.
  • na behandelingen zoals microdermabrasie, chemische peeling of laserbehandeling.
  • bij gebruik van bepaalde huidverdunnende medicijnen, zoals Roaccutane, Retin-A en Renova.

4. Masker
Een masker is een ideale aanvulling op jouw verzorgingsritueel, en helpt bij het oplossen van huidproblemen. Breng een dunne laag van jouw masker aan en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Haal het masker er vervolgens af met water, tenzij je een masker hebt dat je kunt laten zitten.

5. Oogcrème 
De huid rondom de ogen is het dunst en daarom zie je hier de lijntjes en rimpels het snelst. Belangrijk dus om dit stukje van je gezicht absoluut niet over te slaan! Breng een kleine hoeveelheid van je oogcrème aan. We zien vaak dat een oogcrème verkeerd wordt aangebracht. De juiste manier is: begin aan de buitenkant en eindig aan de binnenkant!

6. Mix als een pro met een serum & moisturizer 
Met een serum zorg je ervoor dat je jouw huidverzorging gemakkelijk kunt aanpassen aan veranderingen van klimaat, hormonale cyclus of leefstijl. Een serum bevat krachtige ingrediënten die jouw huid sowieso ten goede komen. Een moisturizer is een must omdat het ervoor zorgt dat de vochtbalans van de huid wordt hersteld terwijl onderliggende producten worden “ingeseald”. Daarnaast bescherm je jouw huid hiermee tegen invloeden van buitenaf. Mix jouw moisturizer met een paar druppels serum in je handpalm. Breng het vervolgens met ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht.

7. Last but not least: SPF!
De laatste stap is het aanbrengen van een SPF. Ook al is het nu winter, een SPF is nog steeds belangrijk om jouw huid te beschermen tegen UV straling. Als er een al een SPF in jouw moisturizer zit kun je deze stap overslaan, en als je hierna naar bed gaat natuurlijk ook!

Heb je nog producten nodig?
Mis je wat producten om jezelf een mini behandeling te geven? Of zijn jouw favoriete producten bijna op? Stuur ons dan een mailtje met jouw bestelling, dan zorgen wij dat de producten zo snel mogelijk bij jou thuis worden bezorgd! Weet je niet precies wat je nodig hebt? Wij geven je tijdens de lockdown met alle liefde zo goed mogelijk advies door de telefoon!

Recommended Posts